Podelitve regijskih priznanj 2024 se bodo odvijale v juniju

Regionalna zbornica Gorenjska

Gorenjska je danes bogatejša za 7 zlatih, 4 srebrne in 5 bronastih priznanj, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGTŠ in SPIRIT podelila najboljšim inovacijam v regiji. Štiri najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 10. septembra 2024.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine

Že 17 let Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) objavlja razpis za podelitev priznanj za inovacije GZDBK ter na Dnevu inovativnosti podeljuje nagrade in priznanja inovatorjem Dolenjske in Bele krajine. Na letošnji razpis za najboljše inovacije je prispelo kar 31 inovacijskih predlogov 14 prijaviteljev, ki jih je pripravilo 247 inovatorjev. Osemčlanska komisija za ocenjevanje inovacij, ki deluje v okviru Sekcije za inovativnost (SINO), je na podlagi zapisanega v prijavah in predstavitev inovacijskih predlogov s strani prijaviteljev ocenila, da si 10 inovacij zasluži zlato priznanje, 19 srebrno priznanje in 2 bronasto priznanje. 

GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško

Posavje je bogatejše za štiri zlate, osem srebrnih in štiri bronasto nagrajene inovacije. GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško je, v partnerstvu z MGTŠ, SPIRIT Slovenija in tradicionalnimi podporniki inovativnosti, tokrat enaindvajsetič podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji.

Severno Primorska gospodarska zbornica

Tudi na GZS Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica so podelil priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Podelili so 11 srebrnih in 5 zlatih priznanj. Štiri, z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije, so se uvrstile v tekmovanje za najvišje nagrade na nacionalni ravni, ki bodo podeljene na Dnevu inovativnosti 10. septembra.

GZS Zbornica osrednjeslovenske regije

GZS – Zbornica osrednjeslovenske regije je najboljšim inovacijam v regiji podelila 6 zlatih, 9 srebrnih in 7 bronastih priznanj ter 1 posebno priznanje za prebojno invencijo. 4 zlate inovacije so se uvrstile v tekmovanje za najvišja priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 10. septembra.

Regionalna gospodarska zbornica Celje

Regionalna gospodarska zbornica Celje je danes 24. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Podeljena so bili 4 zlata, 9 srebrnih, 10 bronastih priznanj ter 3 priznanja za prebojno invencijo. Štiri zlate, najvišje ocenjene inovacijske prijave ter ena prebojna invencija so se uvrstili na nacionalni nivo. Priznanja za najboljše inovacije na nacionalnem nivoju bodo podeljena 10. septembra na Dnevu inovativnosti.

Zasavska gospodarska zbornica

GZS – Zasavska gospodarska zbornica je danes podelila 7 zlatih in 13 srebrnih priznanj za najboljše inovacije v regiji. Na nacionalni nivo se bodo uvrstila 4 zlata priznanja iz Zasavja. Priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 10. septembra 2024.

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na 25. podelitvi priznanj za najboljše inovacije v SAŠA regiji podelila 5 zlatih in 7 srebrnih priznanj. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 12 prijav s strani 9 prijaviteljev in 127 sodelujočih inovatorjev. Na nacionalni nivo so se uvrstile tri najvišje ocenjene prejemnice zlatih priznanj. Nacionalna podelitev bo v okviru Dneva inovativnosti 10. septembra 2024 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Štajerska gospodarska zbornica

Podelitev priznanj podravske regije za inovacije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, ki ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja organizira že vrsto let. V skladu z razpisom je letos v razpisnem roku prispelo 19 inovacij, pri teh inovacijah pa je sodelovalo 98 inovatork in inovatorjev.

Koroška gospodarska zbornica

V okviru razpisa za najboljše inovacije Koroške, katerega rdeča nit in slogan je ”Izbrali smo trajnost”, je Koroška gospodarska zbornica prejela 20 inovacijskih predlogov. Skupaj je pri inovacijah sodelovalo več kot 130 inovatorjev. Podeljenih je bilo 2 prebojni invenciji, 6 bronastih, 5 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Na nacionalni nivo so se uvrstili 4 najbolje ocenjeni zlati inovacijski predlogi in ena prebojna invencija. Nacionalna podelitev bo na Dnevu inovativnosti 10. septembra 2024.

Primorska gospodarska zbornica

Ob zaključku projekta v okviru »Razpisa za izbor najboljših inovacij za leto 2024« sta Primorska gospodarska zbornica Koper in Regionalna gospodarska zbornica GZS Postojna priredili slavnostno podelitev priznanj za najboljše inovacije v Obalno-kraški ter Primorsko-notranjski regiji. Najboljše tri inovacije se bodo potegovale za nacionalna priznanja, ki jih bo Gospodarska zbornica Slovenije podelila 10. septembra na Brdu pri Kranju.

Regionalna zbornica Postojna

Ob zaključku projekta v okviru »Razpisa za izbor najboljših inovacij za leto 2024« sta Primorska gospodarska zbornica Koper in GZS Regionalna zbornica Postojna priredili slavnostno podelitev priznanj za najboljše inovacije v Obalno-kraški ter Primorsko-notranjski regiji.

© GZS 2024. Vse pravice pridržane.